aaa036e4cb16038f90e128d8e39c714f_L

VAN DER POEL PAKT NUMMER 10

10e keer starten in Diegem en ook 10e keer winnen, dat was de uitdaging waar Mathieu van der Poel vanavond voor stond. Na een uur crossen was de zege voor de wereldkampioen een feit. Hij won solo in het kunstlicht van Diegem, voor Iserbyt en Vanthourenhout.

Al in de eerste ronde kiest Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) voor een versnelling op de eerste hellende strook. Het hele peloton moet aan de rekker, maar Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) is de man die blijft volgen. Ver rijden de twee niet weg, o.a. Merlier (Creafin-Fristads), Van Kessel (Telenet-Baloise Lions) en Pidcock (TP Racing) komen weer aansluiten.

In ronde drie betrappen de concurrenten Van der Poel op een schuiver, Iserbyt laat de kans niet onbenut en versnelt. De wereldkampioen reageert zonder aarzelen en kan de kloof in geen tijd dichten. In de achtervolging zetten Pidcock en Sweeck (Pauwels Sauzen – Bingoal) elk op hun beurt alles op alles om weer bij het kopduo aan te sluiten. En dat lukt. Aan het einde van ronde vier rijdt er een klein peloton over de streep.

Veel volk samen, daar heeft Van der Poel duidelijk geen zin in. Net als in ronde één gaat hij ook in de vijfde ronde bergop aan de boom schudden. Dit keer is het gaatje dat hij zoekt er wel en de Nederlander draait het gashendel volledig open. Aan het einde van die ronde heeft de wereldkampioen al 22 seconden bij elkaar gefietst, tijd dus voor de mannen van Pauwels Sauzen – Bingoal om de krachten in de achtervolging te bundelen.

Van der Poel probeert z’n voorsprong te handhaven, terwijl Iserbyt zich achterin loswerkt bij de achtervolgers. Hij vecht een duel uit met z’n ploegmaat Michael Vanthourenhout voor de plekken 2 en 3. Daarin trekt Iserbyt aan het langste eind. Hij komt in de finale zelfs nog dichter bij de koploper, maar Van der Poel is buiten schot. De wereldkampioen bedankt het talrijk opgekomen publiek met een sprongetje op de brug. Aan de finish steekt hij fier 10 vingers in de lucht.

Door de afwezigheid van de geblesseerde Toon Aerts is Laurens Sweeck de nieuwe leider in het klassement.

Winnaar Mathieu van der Poel: “Het is heel mooi om hier voor de tiende keer te winnen, toch was dit echt een overwinning op karakter. Ik had niet de beste dag vandaag, maar gelukkig heb ik wel wat ervaring hier in Diegem en kan ik het parcours bijgevolg goed indelen. Ik voel dat het vorig jaar net iets vlotter ging, maar dat is natuurlijk minder erg als je nog steeds kan winnen. Of ik hier onklopbaar ben? Het is gewoon een parcours dat me heel goed ligt.”