75b44b0e9c2e5d305fa323c6c51d3476_L

WORST SPRINT SNELLER DAN ALVARADO

Na een spannende wedstrijd bij de vrouwen, mocht Annemarie Worst de armen in de lucht steken in Diegem. Samen met Alvarado en Kastelijn vocht ze om de overwinning. In de sprint was Worst uiteindelijk sneller dan Alvarado, die wel aan de leiding blijft in het klassement.

De wedstrijd wordt in de eerste ronden gedomineerd door drie Nederlandse rensters: Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus), Annemarie Worst (777) en Europees kampioene Yara Kastelijn (777). Wereldkampioene Cant (IKO-Crelan) probeert de schade te berperken en rijdt op beperkte afstand, maar lijkt het gat maar niet te kunnen dichten. Shirin van Anrooij (Team 185) en Inge van der Heijden (CCC-Liv) daarentegen kunnen de oversteek wel maken. In ronde drie krijgen we zo een kopgroep van vijf.

Alvarado had in de eerste ronden getoond dat de schuine kant in Diegem haar heel goed lag, maar in ronde vier gaat het fout. De Nederlandse glijdt uit en het is Worst die van de schuiver profiteert. Alvarado gaat onmiddellijk in de achtervolging. Ook Kastelijn weet haar wagonnetje vooraan weer aan te hangen. Halfweg de wedstrijd krijgen we hetzelfde koptrio als in de openingsronde: Worst, Alvarado en Kastelijn. Zij gaan samen de vijfde en tevens slotronde in.

Alvarado probeert het een eerste keer op de schuine kant. De voorsprong die ze bij elkaar fietst, wordt snel teniet gedaan door haar metgezellen. Kastelijn probeert het op haar beurt, maar geraakt voorlopig ook niet weg. Net voor een nieuwe technische passage neemt opnieuw Alvarado de kop. Kastelijn en Worst moeten voet aan grond zetten, Alvarado duikt het ruime sop in. Toch kan Alvarado haar voorsprong niet uitbreiden. Kastelijn geeft het volle pond in de achtervolging en kan in de zandbak opnieuw aansluiten, met Worst in haar wiel.

Met Worst en Kastelijn in haar zog, begint Alvarado aan een langgerekte sprint naar de finish. Kastelijn moet plooien, Worst daarentegen duikt met Alvarado de laatste rechte lijn in. Alvarado lijkt op weg naar winst, maar Worst komt op en over haar concurrente. De Nederlandse wint zo na Zonhoven nu in Diegem haar tweede Telenet Superprestige manche dit seizoen. Alvarado blijft ook na de zesde manche aan de leiding in het klassement.

Winnares Worst: “Tot op de streep vechten om de overwinning, dat was toch weer een tijdje geleden. We waren echt aan elkaar gewaagd, niemand geraakte weg. Vanaf de klim ging Yara sprinten in de slotronde en daarna probeerde Ceylin het nog een keertje. In de sprint wist ik dat ik zo dicht mogelijk op het wiel moest zitten, na de trappen zo snel mogelijk weer in de pedalen moest en dan zo snel mogelijk moest sprinten, want lang is de finish hier niet. Het was echt lastig vandaag, dus ik ben zo blij met deze overwinning!”